HET LAATSTE AUTOMOTIVE NIEUWS VIND JE HIER


Pioneer ARC - Advanced Remote Control

11 april, 2017

Ervaar gebruiksgemak op een nieuw niveau

Pioneer's app Advanced Remote Control (Pioneer ARC) converteert uw iPhone*- of - Android-smartphone* tot een krachtige afstandsbediening met touchscreen waarmee u de mogelijkheden van uw compatibele MVH-, DEH- of FH- stereosysteem voor de auto maximaal kunt benutten...

*De ARC-app is geschikt voor iPhoneTM 4s/5/5c/5s/6/6s/6 Plus/6s Plus, waarop iOS 8.0 en hoger draait en AndroidTM-telefoons waarop versie 4.1 en hoger draait.
- See more at: http://www.pioneer-car.eu/nl/nl/Arc

Google maakt realtime delen van locaties mogelijk in Maps

22 maart, 2017

Google gaat het delen van locaties in Google Maps mogelijk maken. Een gebruiker kan aangeven dat specifieke contacten zijn of haar locatie mogen bijhouden, waarna die realtime zichtbaar wordt in hun Maps-weergave.

Gebruikers kunnen aangeven met wie en hoe lang de locatie gedeeld mag worden. Die laatste optie kan ook zijn dat net zo lang gedeeld wordt tot de functie uitgeschakeld wordt. Contacten kunnen vervolgens op hun plattegrond met een icoontje zien waar diegene zich bevindt. Delen van de locatie kan ook via een link.

De gebruiker die zijn positie deelt, krijgt op zijn eigen Maps-weergave ook zijn eigen icoontje op de plattegrond te zien, ten teken dat hij de functie heeft ingeschakeld. Daarnaast is een lijst te zien met de contacten die toegang hebben tot zijn of haar locatie.

De 'Share location'-functie geeft niet alleen de mogelijkheid een bepaalde periode in te stellen, maar kan ook delen op basis van reistrajecten. Contacten kunnen zien wanneer de aankomstdatum en -tijd is en kunnen de reiziger volgen tot deze zijn bestemming bereikt. Op dat moment eindigt het delen van de locatie.

Google brengt de update voor Maps op korte termijn wereldwijd uit. De optie om te delen zit dan in de Android- en iOS-apps. Gebruikers van die apps en van de browserversie kunnen de locaties volgen. De sociale navigatie-app Waze, een dochterbedrijf van Google, bevat al langer vergelijkbare functionaliteit. Google introduceerde in december al de app 'Vertrouwde Contacten', waarmee gebruikers in noodgevallen hun locatie kunnen delen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/122641/google-maakt-realtime-delen-van-locaties-mogelijk-in-maps.html

Minder auto's gestolen, meer teruggevonden

24 januari, 2017

Het aantal autodiefstallen in Nederland is vorig jaar opnieuw afgenomen. Het waren er 9179, 9 procent minder dan in 2015. Daarmee ligt het aantal gestolen auto's voor het eerst onder de 10.000, zegt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Een kleine 40 procent van de auto's is teruggevonden. Dat is ruim 2 procent meer dan twee jaar geleden.

VW Golf

Volkswagens zijn onverminderd populair bij autodieven. Voertuigen van het Duitse merk zijn goed voor bijna 30 procent van alle diefstallen, al nam het absolute aantal wel af. De Volkswagen Golf (1212) en de Volkswagen Polo (929) werden het vaakst gemeld als gestolen.

BMW en Audi staan op de tweede en derde plek. Ook van die merken werden wel minder auto's gestolen dan in 2015. Van de grote merken werden alleen Renaults vorig jaar meer gestolen. Daar dook het model Clio het vaakst op in de statistieken, met 234 diefstallen.

Autodieven hebben nog steeds een voorkeur voor auto's tussen 4 en 7 jaar oud, blijkt uit de nieuwe diefstalcijfers. Nieuwere auto's zijn minder in trek, mogelijk omdat die betere anti-diefstaltechnologie hebben. Oldtimers blijven wel geliefd: zo werden vorig jaar 575 auto's van twintig jaar of ouder ontvreemd.

MERK TYPE AANTAL KEER GESTOLEN IN 2016
Volkswagen Golf 1212
Volkswagen Polo 929
BMW 3-serie 352
Opel Corsa 292
Renault Clio 234
Audi A4 203
Seat Ibiza 178
BMW 1-serie 146
Audi A5 144
Seat Leon  128
BMW 5-serie 127
Mercedes-Benz E-klasse 126
Mercedes-Benz C-klasse 126
Toyota Aygo 117
Audi A3 104

Qatar

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit noemt het een positieve ontwikkeling dat vorig jaar meer auto's zijn teruggevonden. De stichting denkt dat dat een gevolg is van een betere verwerking van aangiften. Gestolen auto's staan nu binnen twee uur internationaal gesignaleerd. Opvallend genoeg is vorig jaar één auto teruggevonden in Qatar, op zo'n 5000 kilometer van Nederland.

Behalve het aantal autodiefstallen is ook het aantal gestolen motoren, brommers, aanhangers en vrachtwagens gedaald. Het aantal gestolen 'lichte bedrijfsvoertuigen', zoals bestelbussen, steeg met ruim 4 procent tot 1843.

Bron: http://nos.nl/artikel/2154579-minder-auto-s-gestolen-meer-teruggevonden.html

Europees debuut TomTom

27 september, 2016

Tom Toms Localisation Demonstrator beleefde vandaag haar Europese primeur. Het apparaat laat met behulp van Tom Toms HD Map en Road DNA technologie heel precies en real-time zien waar een voertuig zich bevindt op de rijbaan. Dit gebeurt door Tom Toms correlation software te koppelen aan sensoren, die naar verwachting in zelfsturende auto's zullen worden gebruikt.

“De Localisation Demonstrator laat goed zien hoe ver we al zijn met onze producten op het gebied van zelfsturende auto’s”, aldus Willem Strijbosch, hoofd van de afdeling Autonomous Driving bij Tom Tom.

Tom Toms HD Map en Road DNA zijn allebei digitale kaartproducten, die erop gericht zijn zelfsturende voertuigen te helpen om heel precies hun locatie te bepalen en manoeuvres te plannen, zelfs als met hoge snelheid wordt gereden. Na de lancering in 2015 worden deze technologieën in strategische markten geïntroduceerd, in samenwerking met andere partners uit de automotive.

bron: Aftersales magazine

KENWOOD DNX516DABS Speciaal voor VW / SKODA / SEAT

22 september, 2016

Belangrijkste eigenschappen:

7.0" Clear resistive touch panel
Speciaal model voor VW / Skoda / SEAT
Deels afneembaar frontpaneel
DAB+ tuner geïntegreerd
Bluetooth ingebouwd (HFP & Audiostreaming)
Bluetooth draadloos grasduinen door je audiobestanden
Garmin navigatiesysteem geïntegreerd
Gratis 3 jaar navigatiekaart updates & 2 jaar Inrix diensten
Compatibel met Apple CarPlay en Android Auto

Voor- & achteruitrijcamera Input