HET LAATSTE AUTOMOTIVE NIEUWS VIND JE HIER


Nieuw: TV vrijschakeling Audi A4 (B9) A6 (4G) A7 (4G) Q7 (4M)

16 augustus, 2016

De af-fabriek navigatiesystemen van Audi/Skoda/Seat/Volkswagen zijn uitgerust met een beeldbeveiliging. Dit houdt in dat wanneer u een DVD speler of TV-tuner heeft deze bij 8 km/h wordt uitgeschakeld. De TV-vrijschakel module voorkomt dit. Dit betekend dat tijdens het rijden het DVD en/of TV beeld blijft doorspelen op het navigatiescherm. Ideaal als de bijrijder of medepassagiers TV of DVD willen gaan kijken tijdens een lange rit.

Features

# Beeld tijdens het rijden
# CAN-BUS technologie

# Niet overschrijfbaar door de dealers zoals OBD vrijschakel modules

# Jaar software garantie

Verticaal afneembare trekhaak Brink BMU

7 juli, 2016

Verticaal afneembare trekhaak

Bent u op zoek naar een trekhaak voor uw auto die na gebruik volledig onzichtbaar te maken is? Dan is de verticaal afneembare trekhaak van Brink dé oplossing. U kunt de kogel uitnemen en opbergen in uw kofferbak en de stekkerplaat achter de bumper wegdraaien.

Innovatie

Met de verticaal afneembare trekhaak heeft u niet langer permanent een trekhaak achter uw auto, maar er binnen enkele seconden wel altijd een bij de hand. De verticaal afneembare trekhaak biedt u een volledig onzichtbare oplossing. De huls waar u de kogel van onderen in vergrendelt, blijft verborgen achter uw bumper. Omdat ook de stekkerplaat achter de bumper weg te draaien is, kunt u na afname niet zien dat uw auto is uitgerust met een trekhaak.

Gebruiksgemak

Bij de verticaal afneembare trekhaak leveren we een afdekkapje en opbergzak. Het afdekkapje kunt u na afname van de kogel in de huls schuiven, wat voorkomt dat er viezigheid in achterblijft. In de opbergzak kunt u de kogel opbergen, zodat uw interieur niet vuil wordt. Een groot voordeel is dat er na afname van de kogel geen trekhaak meer in de weg zit bij het gebruik van uw kofferklep of het beladen van uw kofferbak.

Lees het hele verhaal op Brink.eu

ANWB Fietsdragertest 2016

28 juni, 2016

Thule VeloCompact 925

De VeloCompact 925 is een zeer compacte fietsdrager voor 2 fietsen. Het design is strak en modern. Met z’n 14,1 kilogram is de drager niet al te zwaar en daarom prettig in het gebruik. Dankzij de handige voetbediende kantelfunctie blijft de bagageruimte van de auto goed bereikbaar, ook als de fietsen reeds op de drager staan. De extreme kantelhoek maakt zelfs het openen van zeer grote achterkleppen mogelijk. De drager is uitgerust met diefstalbeveiliging op de drager en de frameklemmen. Na gebruik is de drager eenvoudig plat op te vouwen.

Montage 
Voordat de drager gebruikt kan worden, moet er een aantal onderdelen eenmalig worden gemonteerd, dit vergt zo’n vijftien minuten tijd. De plaatsing van de drager op de trekhaak is een eenvoudige klus: plaats de drager op de kogel en sluit de ergonomische koppeling door de hefboom met handgreep naar beneden te drukken. Deze handeling vergt weinig kracht. De koppeling kan met een draaimechanisme aangepast worden aan de dikte van de kogel. Vervolgens kunnen de fietsen op de drager worden geplaatst, waarbij ze wel dicht op elkaar staan. De wielgoten zijn instelbaar. Vooral bij de wielgoten is dit zeer handig, ook fietsen met een grote wielbasis (zoals randonneurs) staan nu veilig met de banden in de goot. De wielen worden vastgezet met gespen voorzien van een ratelfunctie. Mede daardoor zijn de wielen muurvast te fixeren.

Rijtest 
Zeer stabiel. Fietsen bewegen nauwelijks op de drager, mede dankzij de goede frameklemmen en de bevestiging van de wielen.

 

Montage                  ****

Gebruiksgemak    *****

Stabiliteit                  *****

Gewicht                   *****

Prijs/kwaliteit          ****

 

Informatie

  • Gewicht: 14,1 kilogram
  • Stekker: 7 polig
  • Max. laadgewicht: 46 kilogram

bron: ANWB

Samsung Gear 360

14 juni, 2016

Samsung brengt de 360-gradencamera Gear 360 in juni uit in de Benelux. Dat heeft de fabrikant laten weten. De Zuid-Koreaanse elektronicamaker heeft de adviesprijs verlaagd ten opzichte van de aankondiging in februari.

De balvormige camera beschikt over twee fisheye-lenzen met een grote beeldhoek en een diafragma van f/2.0, waarmee 360-gradenvideo's in 4k-resolutie gemaakt kunnen worden. Foto's hebben een resolutie van maximaal dertig megapixels.

Het apparaat maakt video's met een resolutie van 3840x1920 pixels bij 30fps. Bestanden worden opgeslagen met de h265-codec. De 360-gradenfoto's, waarbij de bestanden van de twee sensoren gecombineerd worden, hebben een resolutie van 7776x3888 pixels. Ook is het mogelijk om met een van de twee ingebouwde camera's foto's te maken.

Op de bal is een 0,5"-schermpje aanwezig en er kunnen micro-sd-kaartjes van maximaal 128GB gebruikt worden in de camera. De Gear 360 weegt 153 gram en heeft afmetingen van 66,7x56,2x60mm. De camerabal is water- en stofdicht volgens de ip53-standaard. Het apparaatje is voorzien van wifi, nfc, bluetooth en een usb-aansluiting

Bron: tweakers.net

Hapro test winnaar!

7 juni, 2016

Het kritische testpanel van de ANWB testte onlangs zes dakkoffers van verschillende merken, waaronder de Hapro Traxer 6.6. Met trots kunnen we melden dat de Traxer 6.6 bijzonder goed uit deze test komt. De Traxer 6.6 blinkt uit in prijs/kwaliteitsverhouding. Daarnaast scoort de Traxer hoog als het gaat om constructie, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid.

De ANWB beoordeelde alle dakkoffers aan de hand van vijf criteria: waterdichtheid, invloed op het rijden, inbraakbestendigheid, constructie en gebruiksgemak. Het artikel verschijnt vandaag in De Kampioen, hét ledenmagazine van de ANWB.

Beste prijs/kwaliteitsverhouding

In deze dakkoffertest wordt het Premium-Fit snelbevestigingssysteem geprezen, waarmee de koffer makkelijk, snel en muurvast op de dragers te monteren is. Bij de rijtests die onder verschillende omstandigheden uitgevoerd worden, presteert de Traxer uitstekend qua stabiliteit en scoort het hoogste aantal sterren, wat gelijk staat aan ‘zeer goed’. Daarnaast zijn de experts tevreden over de afsluiting van de koffer en de anti-diefstalbeveiliging en wordt de Traxer zeer gebruiksvriendelijk gevonden. In combinatie met de aantrekkelijke prijs leiden deze prestaties tot de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Iets om trots op te zijn en wederom een bevestiging. In de eindbeoordeling behaalt de Hapro Traxer 6.6 vier van de vijf sterren, en verwerft de titel ‘Voordelige Keus’.