HET LAATSTE AUTOMOTIVE NIEUWS VIND JE HIER


'BMW en Daimler weigerden samenwerking aan Apple-auto' 

22 april, 2016

De Duitse autofabrikanten BMW en Daimler hebben geweigerd om met Apple samen te werken aan een auto van de iPhone-maker.

De elektrische auto van Apple zal nu vermoedelijk worden geproduceerd door het Oostenrijkse Magna, meldt de Duitse krant Handelsblatt.

Eerder berichtte ook de Frankfurter Allgemeine Zeitung al over een samenwerking tussen Apple en Magna, dat eerder verantwoordelijk was voor de productie van Mini's.

Volgens Handelsblatt zijn de onderhandelingen tussen met BMW en Daimler gestaakt omdat de bedrijven het niet met Apple eens konden worden over de opslag van data van bestuurders.

Apple zou zijn auto willen koppelen aan eigen clouddiensten, maar de Duitse fabrikanten zouden dat onveilig hebben gevonden. Geen van de bedrijven heeft bevestigd dat er daadwerkelijk gesprekken hebben plaatsgevonden.

Vanuit een kantoor in Berlijn zou een klein groepje Apple-experts werken aan het voorbereiden van de productie van de Apple-auto, die in 2019 of 2020 wordt verwacht.

Door: NU.nl

Russisch monster: BURLAK 6X6

22 april, 2016

Met deze speciale auto wil men in 2018 naar de Noordpool rijden. Het zou een vermelding in het Guiness Record boek tot gevolg hebben.
De motor, transmissie en stukjes cockpit zijn afkomstig uit een Toyota Land Cruiser. De unit is 6,6 Meter lang, 2,9 Meter breed en 3,2 Meter hoog. Het gewicht is vier ton.

Bron: Autojunk.nl

Thule trekhaken wordt BRiNK

22 april, 2016

Thule trekhaken gaat zelfstandig verder onder de naam Brink Group met haar hoofdkantoor in Staphorst. Tegelijkertijd zal het productmerk veranderen van Thule naar Brink. De naam Brink is van oudsher bekend als trekhakenmerk. In 2006 verandere deze in Thule vanwege de overname.

In lijn met de strategische keuze van Thule Group om zich volledig te gaan toeleggen op outdoor en sports producten voor de actieve consument, meldde Thule Group op 18 juni jongstleden de intentie tot verkoop van haar trekhaak divisie. Door Thule trekhaken los te koppelen van de Sports en Outdoor divisie kunnen beide divisies zich vol concentreren op hun wederzijdse strategische richtingen.

Magnus Welander, ceo van Thule Group: “Onze strategische focus om onze leidende mondiale positie in de sports & outdoor markt voor actieve consumenten verder uit te bouwen is glashelder. Dit blijkt onder andere uit onze recente succesvolle toetreding tot de productcategorie, die wij “Active with Kids’ noemen, met verschillende nieuwe producten zoals fietszitjes en kinderwagens, evenals uit de introductie van verschillende, met awards bekroonde, cameratassen, fietstassen en technische rugtassen. Om ons hier volledig op te kunnen toeleggen is besloten de trekhaak activiteiten af te splitsen van Thule Group."

Multimedia HDMI interface Audi Q7

22 april, 2016

Eigenschappen

 • # RGB input (aansluiten externe navigatiesysteem)
 • # 1x Audio/Video input (aansluiten video bronnen; TV/DVD/iPod)
 • # Camera input (aansluiten achteruitrijdcamera)
 • # Front Camera input (aansluiten front camera)
 • # HDMI input (voor Mirrorlink)
 • # HDMI input (voor Android navigatie)
 • # Audio output (audio koppelen met het originele audiosysteem of audio interface)
 • # Beeld behoud tijdens het rijden
 • # Instelbare parkeerhulplijnen
 • # Intelligent Park Assist System (iPAS) - meedraaiende beeldlijnen
 • # Picture in Picture optie (PIP)
   

Vanaf heden bij ons verkrijgbaar
vraag naar de inbouwmogelijkheden

PIONEER AVICSYNC UPDATE

22 april, 2016

Pioneer AVICSYNC is vanaf heden beschikbaar om te downloaden, zowel voor Android als iOS.

Heeft u verder vragen over de AVICSYNC applicatie, hoe deze te downloaden, of firmware & installatie instructies dan zijn wij telefonisch bereikbaar en staan altijd klaar voor u in onze winkel.